2016. június 25., szombat

Mi az igazi autódekoráció lényege?

Autódekoratőrt találni ma már korántsem nehéz feladat, hiszen az eddig csak virágkötészettel vagy szobafestéssel foglalkozók is egyik napról a másikra autók mellett térdelnek és ragasztanak. De vajon mit ragasztanak, és hogyan, milyen alapanyagokból és milyen tartóssággal?

Ebben a szakmában pontosan „Itt van a kutya elásva”.

Autódekorációs cégek között akkora különbségek vannak, mint a hipermarketes agyontartósított soha fel nem forró tej és a marhából frissen fejt finom tápdús tej között. Mindkettőt tejnek hívjuk, de lássuk be a tartóstej előállításánál az egészséges és nem károsító adalékanyagokat nem spórolják ki. 

Pontosan ez a helyzet az autódekorációval.

Felragasztható alapanyagokból „Dunát lehet rekeszteni”, de AUTÓRA RAGASZTHATÓ alapanyagokból már szűkül a felhasználható termékek száma. És itt mutatkozik meg egy olcsó és egy ár-értékarányos autódekoráció között a különbség. Persze az utca embere nem tudja eldönteni kihez is forduljon, ha autóját dekoráltatni szeretné, és valljuk be nem is dolga hogy értsen a különböző alapanyagokhoz. De sajnos kicsiny országunkban még mindig inkább az olcsóság vagy a jó ár a döntő szempont, persze hosszú távon nem biztos hogy megéri megspórolni pár ezer forintot, főleg egy autódekoráció esetében nem, ami akár 5-10 évre szól.